Posted By: Patone Patone In: Sfaturi de la Patone On: vineri, octombrie 27, 2017 Comment: 0 Hit: 114

Cele mai importante 5 sfaturi pentru a prelungi viața unei lenjerii de pat din bumbac satinat

În acest articol Patone îți oferă 5 sfaturi pe care trebuie să le ai în vedere daca vrei să ai o lenjerie de pat din bumbac satinat care să reziste cât mai mult!

Respectă întocmai instrucțiunile pe care le găsești pe eticheta lenjeriei de pat din bumbac satinat

Trebuie să știi ca anumite tipuri nu pot fi spălate la o temperatură de peste 30 de grade Celsius pentru a nu se strica imprimeul. Din această cauză este important să citești cu atenție intrucțiunile pe care le găsești pe etichetă.

Spală lenjeriile de pat din bumbac satinat in functie de culori

Este extrem de important să nu speli în același timp una albă împreuna cu una colorata sau neagră, deoarece exista posibilitatea mare ca din cea colorată să iasă culoarea și să o coloreze pe cea alba.

Alege un program de spălare optim pentru ca lenjeria de pat din bumbac satinat să „nu intre la apa”

Pe eticheta de pe lenjeria de pat din bumbac satinat pot fi găsite și informații cu privire la procesul de intrare la apă. Anumite modele sunt trecute din fabrică prin acest proces, adică cel de „intrare la apă”, dar altele s-ar putea să „intre la apă” după prima spalare în funcție de programul pe care îl alegi. Trebuie să ai în vedere și acest aspect pentru a evita situația în care lenjeria de pat nu se mai potrivește ca dimensiuni.

Nu supraîncărca mașina de spălat cu lenjerii de pat din bumbac satinat

Mașinile de spălat au evident diverse programre, în functie de tipul de material din care este cofectionată o lenjerie de pat. Pentru a prelungi durata de viață a acesteia trebuie să știi întotdeauna ce program să alegi și în ce condiții.
Greutatea care poate fi încarcata în mașina de spălat este precizatș în cartea tehnică, în funcție de programul ales pentru spălare, pentru a putea permite eliminarea eficientă a mizeriei și prafului care se adună pe material. Dacă supraîncarci mașina de spălat aceasta nu va putea îndepărta eficient mizeria și praful și va strica materialul.

Atenție la detergentul pe care îl folosești pentru a spăla lenjerii de pat din bumbac satinat

Este foarte important să alegi cu atenție detergentul pe care să il folosești, deoarece anumiți detergenți conțin înălbitor care poate decolora lenjeria de pat din bumbac satinat. Toate tipurile trebuie spălate cu detergenți delicați și cu balsam. În general, modelele colorate se spală foarte eficient cu detergent pentru rufe colorate.
Mai mult decât atât, trebuie să nu folosești cantități prea mari de detergent, deoarece acesta va rămâne pe lenjeria de pat din bumbac satinat și va putea cauza alergii sau iritații ale pielii tale. Citește cu atenție instrucțiunile pe care le găsești pe cutia sau sticla fiecărui detergent în parte.

Comments

Leave your comment