Blog 5 greseli pe care sa NU le faci atunci cand speli lenjeria de pat

5 greseli pe care sa NU le faci atunci cand speli lenjeria de pat

Inapoi la blog
5 greseli pe care sa NU le faci atunci cand speli lenjeria de pat

Chiar daca nu pare o activitate prea complicata, atunci cand speli lenjeria de pat trebuie sa tii cont de anumite aspecte pentru a evita deteriorarea acesteia in timp. 

Astfel, Patone ti-a pregatit o lista cu 5 greseli pe care sa nu le faci atunci cand speli lenjeria de pat, greseli care in timp duc la deteriorarea tesaturii si la decolorarea acesteia.

  1. Nu spala lenjeria de pat impreuna cu prosoapele - nu este indicat sa le speli impreuna, deoarece prosoapele pot detine scame, care, in timpul spalarii, se pot atasa de lenjeria de pat, mai ales daca le vei usca in masina de spalat. Mai mult decat atat prosoapele pot provoca o frecare intensiva cu aceasta, aspect care va reduce considerabil durata de utilizare a acesteia.
  2. Nu lasa lenjeria de pat in masina de spalat - se intampla de multe ori sa uiti sa scoti la timp lenjeria de pat din masina de spaalat, iar astfel aceasta incepe sa se sifoneze foarte mult. Din aceasta cauza, calcatul va fi unul mult mai dificil. Este important ce imediat ce masina a terminat, sa scoti lenjeria de pat si sa o pui la uscat, pentru e evita sifonarea exagerata.
  3. Nu utiliza detergenti puternici - in general, detergentii puternici pot fi foarte agresivi cu lenjeria de pat si pot conduce la deteriorarea acesteia mult mai repede, mai ales daca aceasta este realizata dintr-un material fin. Cearceafurile nu se murdaresc la fel de mult ca hainele pe care le porti, asa ca este suficient sa le speli cu detergenti mai slabi, creati in special pentru persoanele cu pielea sensibila. 
  4. Nu spala lenjeria de pat la o temperatura prea ridicata - toate textilele realizate din bumbac intra la apa. Astfel, Patone iti recomanda sa speli lenjeria de pat la cel mult 30-40 de grade Celsius. In cazul in care o vei spala la o temperatura mai ridicata si o vei mai usca in uscator, ai sanse mari ca aceasta sa nu se mai potriveasca pe patul tau. 
  5. Nu spala doar cearceafurile - de cele mai multe ori, oamenii spala mai des cearceaful decat fata de pilota, deoarece au impresia ca daca nu dorm pe ea nu este la fel de murdara. Acest lucru este total gresit! Astfel, Patone iti recomanda sa speli la fel de des si cearceaful, dar si fata de pilota. De asemenea, este important sa nu uiti sa speli si cuvertura de pat, chiar daca aceasta are mai mult un rol decorativ.
Comanda telefonica: 0726 513 956

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii pe acest site va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe detalii...