Blog 5 sfaturi pentru a prelungi viata unei lenjerii de pat din bumbac satinat

5 sfaturi pentru a prelungi viata unei lenjerii de pat din bumbac satinat

Inapoi la blog
5 sfaturi pentru a prelungi viata unei lenjerii de pat din bumbac satinat

In acest articol Patone iti ofera 5 sfaturi pe care trebuie sa le ai in vedere daca vrei sa ai o lenjerie de pat din bumbac satinat care sa reziste cat mai mult!

1. Respecta intocmai instructiunile pe care le gasesti pe eticheta lenjeriei de pat din bumbac satinat 

Trebuie sa stii ca anumite tipuri nu pot fi spalate la o temperatura de peste 30 de grade Celsius pentru a nu se strica imprimeul. Din aceasta cauza este important sa citesti cu atentie intructiunile pe care le gasesti pe eticheta.

2. Spala lenjeriile de pat din bumbac satinat in functie de culori

Este extrem de important sa nu speli in acelasi timp una alba impreuna cu una colorata sau neagra, deoarece exista posibilitatea mare ca din cea colorata sa iasa culoarea si sa o coloreze pe cea alba.

3. Alege un program de spalare optim pentru ca lenjeria de pat din bumbac satinat sa „nu intre la apa”

Pe eticheta de pe lenjeria de pat din bumbac satinat pot fi gasite si informatii cu privire la procesul de intrare la apa. Anumite modele sunt trecute din fabrica prin acest proces, adica cel de „intrare la apa”, dar altele s-ar putea sa „intre la apa” dupa prima spalare in functie de programul pe care il alegi. Trebuie sa ai in vedere si acest aspect pentru a evita situatia in care lenjeria de pat nu se mai potriveste ca dimensiuni.

4. Nu supraincarca masina de spalat cu lenjerii de pat din bumbac satinat

Masinile de spalat au evident diverse programre, in functie de tipul de material din care este cofectionata o lenjerie de pat. Pentru a prelungi durata de viata a acesteia trebuie sa stii intotdeauna ce program sa alegi si in ce conditii.
Greutatea care poate fi incarcata in masina de spalat este precizats in cartea tehnica, in functie de programul ales pentru spalare, pentru a putea permite eliminarea eficienta a mizeriei si prafului care se aduna pe material. Daca supraincarci masina de spalat aceasta nu va putea indeparta eficient mizeria si praful si va strica materialul.

5. Atentie la detergentul pe care i folosesti!

Este foarte important sa alegi cu atentie detergentul pe care sa il folosesti, deoarece anumiti detergenti contin inalbitor care poate decolora lenjeria de pat din bumbac satinat. Toate tipurile trebuie spalate cu detergenti delicati si cu balsam. In general, modelele colorate se spala foarte eficient cu detergent pentru rufe colorate. 
Mai mult decat atat, trebuie sa nu folosesti cantitati prea mari de detergent, deoarece acesta va ramane pe lenjeria de pat din bumbac satinat si va putea cauza alergii sau iritatii ale pielii tale. Citeste cu atentie instructiunile pe care le gasesti pe cutia sau sticla fiecarui detergent in parte.

Comanda telefonica: 0726 513 956

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii pe acest site va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe detalii...