Blog Care sunt principalele afectiuni pe care le risti daca nu schimbi periodic lenjeria de pat?

Care sunt principalele afectiuni pe care le risti daca nu schimbi periodic lenjeria de pat?

Inapoi la blog
Care sunt principalele afectiuni pe care le risti daca nu schimbi periodic lenjeria de pat?

Avand in vedere ca ne petrecem aproximativ un sfert din viata dormind, lenjeria de pat joaca un rol fundamental in mentinerea unui confort sporit pe parcursul noptii, dar si a starii de bine in general. Specialistii recomanda ca asternuturile sa fie schimbate periodic pentru a preveni aparitia unor afectiuni care se pot accentua in timp.

Mai jos gasesti cu ce afectiuni te poti confrunta daca obisnuiesti sa dormi mai mult de doua saptamani in aceeasi lenjerie de pat.

Afectiuni dermatologice

Acarienii si bacteriile din tesatura lenjeriei pot cauza iritatii sau eczeme neplacute ale pielii. In plus, avand in vedere ca fetele de perna intra in contact direct cu fata, lipsa unei igiene corecte poate duce chiar la aparitia acneei. Asigura-te ca schimbi periodic lenjeria de pat, in special in sezonul cald, iar astfel vei mentine un nivel ridicat de confort in fiecare noapte.

Probleme respiratorii

Stiai ca bacteriile si acarienii din interiorul tesaturilor se hranesc cu celulele epiteliale moarte ale pielii? Umezeala absorbita de asternuturi favorizeaza mediul de viata al acestor organisme daunatoare pentru oamenii care pot provoca afectiuni respiratorii. Persoanele care sufera de astm sunt printre cele mai afectate in cazul in care asternutul nu este schimbat suficient de des.

Dificultati de a adormi

Din punct de vedere psihic, nimic nu se compara cu starea de bine pe care ti-o ofera o lenjerie de pat proaspat schimbata. Un asternut curat si intins pe pat te va indemna imediat la somn, iar tu te vei bucura de confortul dorit in fiecare noapte.

Comanda telefonica: 0726 513 956

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii pe acest site va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe detalii...