Blog Importanta intretinerii lenjeriei de pat inainte si dupa spalare – Partea II

Importanta intretinerii lenjeriei de pat inainte si dupa spalare – Partea II

Inapoi la blog
Importanta intretinerii lenjeriei de pat inainte si dupa spalare – Partea II

Asa cum v-am promis in blogul anterior, astazi vom vorbi despre procesul de intretinere a lenjeriilor de pat imediat dupa spalare.


Astfel ca dupa ce ati indepartat petele de grasime sau orice alt impediment, imediat dupa terminarea ciclului de curatare al masinii de spalat, veti scoate lenjeria de pat din cuva. Cum este si firesc, aceasta va avea un aspect cocolosit si deteriorat aparent. Nu va place cum arata, asa-i? Ei bine, pentru ca lenjeria dumneavoastra de pat sa-si recapete aspectul frumos si inghijit dupa spalare, va sfatuim sa o scuturati de cateva ori pentru a se intinde mai bine. Datorita presiunii exercitate, materialul se va intindesi se va usca frumos, intr-un mod natural. Va recomandam sa puneti lenjeria la uscat intr-un loc ferit umiditate, de soare puternic ori de insecte.

Dupa ce s-a uscat, de regula sau.. de preferinta, lenjeria urmeaza sa fie calcata. Am spus „de preferinta” pentru ca acest proces ramane la alegerea dumneavoastra daca-l indepliniti sau nu. 
Desi, din punct de vedere medical este recomandata calcarea asternuturilor, niciun producator de lenjerie de pat nu incurajeaza acest lucru din cauza faptului ca oricat de calitativ ar fi materialul, in timp, tesatura sigur se va deteriora mai repede. 
Daca ati respectat pasii anteriori si ati scuturat lenjeria imediat dupa spalare, noi credem ca nu mai este necesara calcarea. Cu toate acestea, daca vreti sa observati in mod deosebit diferenta, puteti trece usor cu fierul de calcat peste aria fetelor de perna.

Dupa ce toti acesti pasi au fost indepliniti, se pune urmatoarea problema: Cum le depozitam? 


Ei bine, va recomandam sa evitati pe cat posibil sa depozitati lenjeria de pat in pungi de plastic. De ce? Pentru ca pot aparea o serie de pete galbene pe suprafata materialului. Trebuie sa stiti ca o tesatura naturala, precum cea din componenta lenjeriilor de pat pucioasa ori cea a lenjeriilor de pat din bumbac satinat, are nevoie de aer curat pentru a fi in permanenta aerisite.
 

Comanda telefonica: 0726 513 956

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii pe acest site va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe detalii...