Blog La cat timp trebuie sa iti schimbi lenjeria de pat?

La cat timp trebuie sa iti schimbi lenjeria de pat?

Inapoi la blog
La cat timp trebuie sa iti schimbi lenjeria de pat?

Tu cand ti-ai schimbat ultima oara lenjeria de pat? Dupa o zi lunga si obositoare, senzatia de relaxare pe care ti-o ofera o lenjerie de pat de la Patone poate fi greu de inlocuit. Din acesta cauza, dupa o anumita perioada de timp, prospetimea oferita de aceasta nu mai este la acelasi nivel, iar lenjeria de pat trebuie schimbata.

Din pacate, stim cu totii ca nu schimbam niciodata lenjeria de pat atunci cand ar trebui sau cand ne-ar placea, deoarece, ori suntem prea obositi, ori ne uitam la un film, ori pur si simplu nu avem chef in acel moment. Totusi, dupa ce vei citi acest articol sigur nu vei mai lasa alte lucruri sa te distraga atunci cand vine vorba de inlocuitul lenjeriei de pat.

Practic, daca nu schimbi lenjeria de pat in mod regulat, adormi langa milioane de microbi care si-au facut „cuib” in patul tau

Un studiu realizat in Marea Britanie de catre specialisti, arata o serie de rezultate destul de ingrijoratoare. Conform acestui studiu, aproximativ 33% din britanici schimba lenjeria de pat o data pe saptamana, iar aproximativ 35% aleg sa faca acest lucru o data la doua saptamani. Aproximativ 8% dintre cetateni, o spala la trei saptamani, iar 10% dintre acestia fac acest lucru o data pe luna. In cazul barbatilor, rezultatele sunt si mai rele, deoarece unii dintre acestia au afirmat ca nu schimba asternuturile decat de 5 ori pe an.

Acest comportament reprezinta de fapt un risc asupra sanatatii lor, pe care acestia si-l asuma. In acest caz, cearceafurile si fetele de perna vor contine o multime de microbi de la firmituri, praf, bacterii, transpiratie, saliva, urme de substante cosmetice si asa mai departe.

Mary Marlowe Leverette, specialista in servicii de curatatorie, a afirmat faptul ca toate lucrurile de mai sus pot trece in cearceafuri fara probleme, iar pe termen lung pot provoca alergii si mancarimi. Mai mult decat atat, toti acesti microbi pot trece inclusiv in perne, dar si in saltele. Socant, este faptul ca in aproximativ 3 ani de zile, greutate unei perne se poate dubla datorita microbilor care se ascund in tesatura.

Paturile, cuverturile de pat, pernele si satelele sunt adevarate ascunzatori pentru bacterii si acarieni, vinovati pentru provocarea unor afectiuni respiratorii, rinite, alergii, dar si probleme cu somnul.

Lenjeria de pat trebuie schimbata o data pe saptamana sau la maximum doua saptamani!

Lenjeria de pat trebuie spalata la peste 30 de grade Celsius pentru a se distruge toti acarienii si microbii. Fetele de perna ar trebui schimbate cam de doua ori pe saptamana.

Sfat de la Patone: lenjeria de pat alba sau cea de culoare deschisa trebuie spalata in apa fierbinte pentru a se distruge toti microbii, in special in sezonul rece cand apar racelile. Cea in culoare inchisa sau in mai multe culori trebuie spalata in apa rece pentru a nu se decolora. 

Comanda telefonica: 0726 513 956

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii pe acest site va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Mai multe detalii...